Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Elftal vragen aan Hans Cornelissen: De promotiewedstrijd tegen Ollandia? Dat vergeet ik nooit meer!

Elftal vragen aan Hans Cornelissen: De promotiewedstrijd tegen Ollandia? Dat vergeet ik nooit meer!

In onze nieuwe rubriek Elftal Vragen laten we elke maand een speler van Milheezer Boys aan het woord. Deze eerste keer trapt Hans Cornelissen, vaste kracht in het tweede elftal, de reeks af en vertelt onder andere over zijn mooiste momenten bij de club, zijn irritaties op het veld en waarom hij respect heeft voor “voetballers op leeftijd die zonder warming-up het veld op stormen en nooit geblesseerd raken.”

#1 | In welke elftal speel je en wat is je positie op het veld?

Ik speel in het tweede elftal als centrale middenvelder. Deze positie ligt me goed omdat ik ervan houd om zowel verdedigend als aanvallend mijn steentje bij te dragen. Het spel verdelen, het overzicht houden en de aanvallen opzetten, dat is waar ik echt van geniet op het veld.

#2 | Wat is je mooiste ervaring als voetballer bij MB tot nu toe?

Dat zijn er twee: De promotiewedstrijd met het eerste tegen Ollandia in juni 2013 en de beslissingswedstrijd om het kampioenschap met MB5 tegen Bavos op 26 mei 2017. Bij de promotiewedstrijd tegen Ollandia hing er een ongelooflijke spanning in de lucht, wetende dat we voor het eerst sinds 1966 weer naar de vierde klasse konden promoveren. Toen we uiteindelijk wonnen, voelde het als een historische prestatie voor de club. De kampioenswedstrijd tegen Bavos was ook onvergetelijk. We wonnen met 2-5 en het feest na afloop was geweldig. Het was een bevestiging van het harde werk en de hechte band binnen ons team destijds.

#3 | Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

Voetbal is erg belangrijk voor mij, zowel sociaal als fysiek. Vroeger was ik behoorlijk fanatiek en voetbalde ik vier keer per week. Naarmate ik ouder werd, is dat verminderd naar twee keer per week. Vooral het contact met verschillende leeftijdsgroepen binnen de club vind ik ontzettend leuk en belangrijk. Door Milheezer Boys zijn de Milluse mannen zowel binnen als buiten de club erg hecht geworden. Het is niet alleen een sport voor mij, maar ook een manier om verbonden te blijven met de gemeenschap.

#4 | Wie is je favoriete voetballer en waarom?

Marco Pantelic. Dit is misschien niet een voor de hand liggende keuze, maar hij werd in één jaar tijd een cultheld bij mijn favoriete club. Zijn speelstijl, zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij het spel beleefde, maakten hem voor mij een onvergetelijke speler. Zijn impact op en buiten het veld inspireerde me enorm.

#5 | Wat is je favoriete club?

Ajax natuurlijk! Ik bewonder hun speelstijl, de jeugdopleiding en de rijke geschiedenis van de club. Het is altijd een feest om hun wedstrijden te kijken en hun successen mee te beleven.

#6 | Waar erger je je het meest aan op het voetbalveld, en waar heb je veel respect voor?

Voetballen met een kater is iets waar ik me ontzettend aan erger. Het frustreert me omdat ik altijd alleen mezelf de schuld kan geven. Aan de andere kant heb ik enorm veel respect voor oudere voetballers die zonder goede warming-up en rek- en strekoefeningen het veld op stormen en nooit geblesseerd raken. Het is bijna een kunst hoe zij hun lichaam kennen en ermee omgaan.

#7 | Hoe zie je jouw toekomst bij Milheezer Boys? Ambieer je nog andere vrijwilligersfuncties binnen de club?

Ik hoop zo lang mogelijk te kunnen voetballen, maar dat bekijk ik elk jaar. Zolang ik nog redelijk mee kan en mijn lichaam het volhoudt, blijf ik dit doen. Zeker de combinatierol als trainer/speler van het tweede elftal met Giel bevalt me goed. Later, als mijn zoon wat ouder is, hoop ik leider/trainer te worden van zijn jeugdteam. Dat lijkt me het mooiste wat er is: mijn passie voor voetbal doorgeven aan de volgende generatie en mijn zoon begeleiden in zijn ontwikkeling.

#8 | Van welke trainer of teamgenoot heb je het meeste geleerd of heb je mooie herinneringen?

Van coach Klaas (Cornelissen) bij MB5 natuurlijk! Zijn coachingstijl, motivatie en strategisch inzicht hebben een grote invloed op me gehad. Hij wist altijd hoe hij het beste uit ons team kon halen en zorgde ervoor dat we niet alleen als spelers, maar ook als mensen groeiden.

#9 | Omschrijf Milheezer Boys in één zin.

Een dorpse voetbalclub waar 90 minuten per week presteren belangrijk is, maar de gezelligheid eromheen nog veel belangrijker!

#10 | Voor welke vrijwilligers heb je veel waardering?

Voor Koen van Bommel. Hij is een stille kracht binnen de selectie. Of het nu gaat om vlaggen bij het eerste of tweede elftal, de elftalopstellingen invullen of zijn keepershandschoenen aantrekken als het nodig is, Koen is altijd bereid om te helpen. Zijn inzet en toewijding zijn onmisbaar voor de club.

#11 | Aan wie geef je deze ‘Elftal vragen’ door?

Ik ben heel benieuwd hoe Sandro Karsten deze vragen gaat beantwoorden.

Deel met je vrienden