Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Elftal vragen aan Sandro Karsten: “Ik heb veel geleerd van deze speler”

Elftal vragen aan Sandro Karsten: “Ik heb veel geleerd van deze speler”

In de tweede editie van onze rubriek Elftal Vragen staat Sandro Karsten, speler van Milheezer Boys 1, centraal. Sandro vertelt over zijn ervaringen als middenvelder in het eerste elftal, zijn mooiste momenten bij de club en zijn grote liefde voor Ajax. Ook deelt hij wat hem het meest stoort op het veld en wat hij bewondert bij zijn medespelers. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees verder en ontdek meer over Sandro.

#1 | In welke elftal speel je en wat is je positie op het veld?

Ik speel in het eerste elftal van Milheezer Boys en sta meestal op het middenveld, vaak op de nummer 6 positie. Als controlerende middenvelder is het mijn taak om het spel te verdelen, de bal af te pakken en te zorgen dat de balans in het team behouden blijft.

#2 | Wat is je mooiste ervaring als voetballer bij MB tot nu toe?

Zonder twijfel mijn doelpunt in de derby tegen Bakel. Ik ben niet iemand die vaak scoort, dus als het dan toch gebeurt, en dan nog wel tegen zo’n rivaal als Bakel, maakt dat het extra bijzonder. Het gevoel om in zo’n belangrijke wedstrijd het verschil te kunnen maken, is iets wat ik nooit zal vergeten!

#3 | Hoe belangrijk is voetbal voor jou?

Voetbal is heel belangrijk voor me, zowel om fysiek bezig te blijven als om sociaal contact te hebben. Het is niet alleen het spel op het veld dat telt, maar ook wat er omheen gebeurt. Op donderdag en zondag, na de trainingen en wedstrijden, met het team naar de kantine voor een biertje. Dat is echt mooi ritueel, en altijd goed voor het teamgevoel. Die momenten samen zijn minstens zo belangrijk als wat er op het veld gebeurt.

Sandro in duel

#4 | Wie is je favoriete voetballer en waarom?

Davy Klaassen van Ajax. Wat ik geweldig aan hem vind, is zijn enorme clubliefde. Hij heeft de jeugdopleiding van Ajax doorlopen, wist zich door te zetten naar het eerste elftal en is zelfs meerdere keren teruggekeerd naar de club. Het feit dat hij zo verbonden is met Ajax en zijn roots, vind ik heel bijzonder. Dat soort toewijding aan één club zie je niet vaak meer in het moderne voetbal, en dat bewonder ik.

#5 | Wat is je favoriete club?

Mijn favoriete club is natuurlijk Ajax. Ik volg ze al jaren en probeer regelmatig naar Amsterdam te gaan om wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA te kijken. De sfeer daar is geweldig, en de manier waarop Ajax voetbal speelt, spreekt me enorm aan.

#6 | Waar erger je je het meest aan op het voetbalveld, en waar heb je veel respect voor?

Wat me het meest irriteert, is onsportief gedrag van tegenstanders. Dat haalt echt de lol uit de wedstrijd. We willen allemaal winnen, maar het moet wel op een eerlijke en sportieve manier gebeuren. Aan de andere kant heb ik veel respect voor teams die net als wij vol in de duels gaan, maar wel op een sportieve manier. Ik hou er van als beide teams er een mooie en aantrekkelijke wedstrijd van proberen te maken.

Voorafgaand aan MVC – MB

#7 | Hoe zie je jouw toekomst bij Milheezer Boys? Ambieer je nog andere vrijwilligersfuncties binnen de club?

Mijn doel is om zo lang mogelijk in het eerste te blijven spelen en elk seizoen zo hoog mogelijk te eindigen met het team. Op dit moment train ik samen met een paar teamgenoten de JO19-1, wat ik erg leuk vind om te doen. Wie weet wat de toekomst brengt, maar voor nu focus ik me vooral op mijn eigen spel en het trainen van de jeugd.

#8 | Van welke trainer of teamgenoot heb je het meeste geleerd of heb je mooie herinneringen?

Daan Verheijen heeft een grote invloed op mij gehad. Ik heb een aantal jaren met hem in het eerste gespeeld en van hem heb ik veel geleerd, vooral hoe hij zo rustig aan de bal blijft en met zoveel gemak voetbalt. Dat is iets waar ik mezelf nog steeds in verbeter, en dankzij hem ben ik er al een stuk beter in geworden.

#9 | Omschrijf Milheezer Boys in één zin.

Milheezer Boys is een echte dorpsclub, waar de gezelligheid en het samen willen winnen altijd centraal staan. Iedereen werkt voor elkaar en streeft ernaar om met het hele team het beste uit elke wedstrijd te halen.

#10 | Voor welke vrijwilligers heb je veel waardering?

Ik heb enorm veel respect voor Frank van de Berkmortel. Je ziet hem iedere week bij de club en achter de schermen doet hij ontzettend veel om alles draaiende te houden. Hij is zo’n stille kracht die vaak op de achtergrond blijft, maar onmisbaar is voor de club.

#11 | Aan wie geef je deze Elftal Vragen door?

Ik geef de Elftal Vragen graag door aan Sven van den Heuvel van MB4. Ik ben benieuwd naar zijn antwoorden!

Deel met je vrienden