Afgelastingen

Op dit moment zijn er geen afgelastingen bekend

Één-tweetje met Patrick van der Slik: “Het verenigingsgevoel is wat mijn vrijwilligerswerk zo leuk maakt.”

Één-tweetje met Patrick van der Slik: “Het verenigingsgevoel is wat mijn vrijwilligerswerk zo leuk maakt.”

Bij Milheezer Boys draait de club op het hart en de inzet van vrijwilligers. Zonder hen zouden wedstrijden, trainingen en evenementen niet mogelijk zijn. Hoewel ze vaak achter de schermen actief zijn, zijn ze van onschatbare waarde voor onze club. Met deze rubriek zetten we onze vrijwilligers in de spotlight, zodat iedereen kan zien hoe belangrijk hun werk is voor de club.

Deze week spreken we met Patrick van der Slik, Hij is niet alleen een betrokken vader, maar inmiddels ook een vertrouwd gezicht binnen de jeugdafdeling. Als trainer, jeugdcoördinator en toernooi-organisator draagt hij op meerdere fronten zijn steentje bij. Lees hier zijn verhaal over wat hem drijft en wat hij zo bijzonder vindt aan het vrijwilligerswerk bij Milheezer Boys.

Waar kom je vandaan, geboren en getogen in Milheeze of van buitenaf?

Patrick’s reis naar Milheeze is allesbehalve doorsnee. “Ik ben geboren in Veghel, maar mijn eerste jaren bracht ik door in Uden. Daarna hebben we tien jaar in Duitsland gewoond, omdat mijn vader beroepsmilitair was. Het was een bijzondere tijd, waarin ik opgroeide in een omgeving met zowel Nederlandse als Duitse kinderen.” Op zijn 14e kwam Patrick met zijn familie in Helmond terecht. “Daar heb ik mijn tienerjaren doorgebracht, ben ik gaan samenwonen en hebben we een gezin gesticht. Vijf jaar geleden besloten we met ons gezin naar Milheeze te verhuizen. Een fijne, hechte gemeenschap waar we ons meteen thuis voelden.”

Heb je zelf gevoetbald?

“Ja, vanaf mijn zesde ben ik begonnen met voetballen. In Duitsland speelde ik eerst in een team met alleen Nederlandse kinderen. Later werden dat gemengde teams, wat een geweldige ervaring was.” Terug in Nederland voetbalde Patrick in de jeugd bij Rood-Wit ’62 in Helmond en later ook bij de senioren, totdat hij de overstap maakte naar Helmondia. “Voetbal is altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest en nu speel ik nog steeds bij de veteranen van SV De Braak. De liefde voor het spel is nooit verdwenen.”

Wat doe je in het dagelijks leven?

Patrick is iemand die van structuur en orde houdt, iets wat ook terugkomt in zijn werk. “Ik werk op de financiële afdeling van DAF Trucks. Daar ben ik verantwoordelijk voor het geldbeheer en houd ik me dagelijks bezig met de financiële markten. Het is een uitdagende baan waarbij precisie belangrijk is, maar ik vind het geweldig om in zo’n dynamische omgeving te werken.”

Samen met zijn gezin in Camp Nou van FC Barcelona.

Wat zijn je hobby’s?

“Voetbal, voetbal en nog meer voetbal.” Het mag duidelijk zijn dat zijn passie voor de sport verder gaat dan alleen het zelf spelen. “Ik ben betrokken bij de jeugd van Milheezer Boys, volg actief het Nederlandse, Duitse en Engelse voetbal en ben groot fan van Helmond Sport en Borussia Dortmund. Daarnaast vind ik het heerlijk om voetbalwedstrijden te bezoeken, zowel in binnen- als buitenland. En naast al dat voetbal? Ik ga ook graag op vakantie met mijn gezin.”

Wat doe je binnen de vereniging?

Patrick is op verschillende fronten actief binnen Milheezer Boys. “Ik ben trainer van de JO10-1, waar onze dochter Anna speelt. Daarnaast ben ik ’teammanager’ van de JO12-1, het team waar onze zoon Luuk keept. Naast het trainen en begeleiden van de teams, vervul ik ook de rol van jeugdcoördinator. Samen met een fantastische groep vrijwilligers zorg ik ervoor dat alle voetbaltechnische zaken binnen de jeugdafdeling soepel verlopen. Van trainingsschema’s tot wedstrijden, we doen er alles aan om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken.”

Milheezer Boys JO10-1 2024 2025

Patrick als trainer van JO10-1, met in het midden dochter Anna

Hoe ben je in aanraking gekomen met het vrijwilligerswerk binnen de club?

Het begon voor Patrick allemaal toen zijn zoon Luuk ging voetballen. “Zoals in elke club is er altijd behoefte aan extra handen, zeker als het gaat om jeugdtrainers. Dus toen ik hoorde dat ze mensen zochten, was de keuze snel gemaakt. Ik begon als trainer en het vrijwilligerswerk groeide eigenlijk vanzelf. Je rolt van het een in het ander, en voor je het weet ben je diep betrokken bij alles wat er speelt binnen de club.”

Doe je nog ander vrijwilligerswerk voor de club?

Naast zijn rol als jeugdtrainer en -coördinator vervult Patrick nog een andere belangrijke taak. “Ik ben ook het eerste aanspreekpunt voor toernooien. Dat betekent dat ik in kaart breng welke jeugdtoernooien er zijn, en ik kijk welke daarvan leuk zijn voor onze teams om aan mee te doen. Organiseren en regelen ligt me wel, dus dit is een taak die me goed afgaat en waar ik veel plezier in heb.”

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk wat je nu doet?

“Het mooiste aan het trainer zijn is het plezier van de kinderen. Je ziet ze niet alleen genieten van het spel, maar ook groeien als voetballer en als team. Dat is echt fantastisch om mee te maken.” Patrick vindt het ook belangrijk dat de randzaken binnen de club goed geregeld zijn, zodat de kinderen zich volledig op het spel kunnen richten. “Het verenigingsgevoel dat hieruit voortkomt, is wat het vrijwilligerswerk zo leuk maakt. Milheezer Boys is een kleine, hechte club, waar de meeste mensen elkaar kennen. Dat maakt het werk niet alleen dankbaar, maar ook heel gezellig.”

Wat is het hoogtepunt in jouw vrijwilligerschap?

Wanneer we Patrick vragen naar zijn hoogtepunt als vrijwilliger, is hij direct enthousiast. “Zonder twijfel het kampioenschap van de JO11.1 in de eerste fase van het seizoen 2022/2023. Het was een spannende strijd tegen Bavos in Bakel, dat tot dan toe alle wedstrijden had gewonnen. We wonnen met 5-7 en pakten daarmee de titel met 18 punten uit 6 wedstrijden. Na de wedstrijd hebben we uiteraard een rondje gemaakt op de platte kar door Millus en Bakel, en het feest gevierd in de kantine. Dat was echt een onvergetelijk moment!”

Volg je ook andere teams binnen MB?

“Jazeker, de hele zaterdag ben ik wel op het sportpark te vinden. Als het even kan, ga ik op zondag ook naar het eerste elftal kijken. Het is altijd mooi om te zien hoe MB1 het doet, en het is een fijne manier om het weekend af te sluiten.”

Wil je tot slot nog wat kwijt?

Lachend antwoordt Patrick: “Nee hoor, volgens mij heb ik alles wel gezegd!”

Deel met je vrienden